BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

miercuri, 16 martie 2011

Si-a trecut si litera m.


Toate trec in viata si ramanem doar cu amintirile,cum spunea Octavian Paler:`Amintirile nu ne mai pot omorî; cel mult pot face o rană să doară şi să sângereze din nou`,dar trec si ele.Nimic nu rezista la vesnicie...precum soarele care va apune intr-o zi si nu va mai rasari...cred ca e prea scurta viata ca sa urasti pe cineva.
Toti avem momentele noastre,de glorie sau decadere,de frustrare sau ura,dragoste si empatie,conteaza doar cum le traim si cum reusim sa trecem peste ele.
De unde atata ura in jurul nostru? intrebarea nu e `de ce` ci `pentru ce`...pentru ce?
E adevarat ca in unele momente in viata nu reusesti sa nu urasti o anumita stare sau o anumita persoana care ti-a declansat aceste sentimente si se pare ca in locul urii multi aleg indiferenta care nu este nici ea o solutie grozava,fiind pana la urma indiferent cu tine insuti.
Daca am urat pe cineva vreodata in viata mea? DA,imi pare rau ca am urat dar am putut si am vrut sa ma schimb,reusind prin simpul fapt:chiar nu merita,e copilaresc sa urasti chiar daca ai avea un motiv bine intemeiat.
Sistemul in care ne traim vietile de doi bani nu face diferenta dintre bine si rau,are o metoda sa aparte prin care reuseste sa puna in dificultate sufletul omului,sa-i induca starea de suspiciune si neincredere...multi oameni ajung sa nu le mai pese de absolut nimic si acesta e un feeling foarte grav.Dar putem sa schimbam acest lucru incepand cu noi insine,bunatatea nu se invata si nu se dobandeste,intotdeauna o vei gasi in adancul inimii tale chiar de esti stana de piatra(desi nu cred).
Se pare ca in ziua de azi este la moda sa-l faci pe cel de langa tine sa se simta cat mai prost,sa-i scoti in evidenta proastele calitati si micile defecte,de ce suntem asa de rai unii cu altii? doar suntem la fel...in cele din urma...dar diferiti prin mentalitate.Rasismul este si el la moda precum misoginismul,misandrismul,xenofobia...ura fata de parinti si cei apropiati.E foarte adevarat ca sistemul in care ne dezvoltam cauta separatismul de traditii si obiceiuri la fel ca unirea indivizilor sub o singura marca ce contine doar un gen si caracter,ne vrea pe toti la fel fiindca astfel ne poate controla mai bine...o gramada de lucruri complexe pe care nu are rost sa le enumar aici fiindca sunt convins ca va veti plictisi de moarte.
Revenind la ura care este un sentiment pur omenesc si animalic,poate degenera,amplificandu-se in mai multe actiuni nedorite,destul de extreme si intalnite in fiecare zi.Unele dintre cele mai grave actiuni care se comit din cauza urii este crima si abuzul sexual determinat de respingere,sadismul si aderenta la grupurile criminale,tot din cauza acestor actiuni ura se naste in alti oameni ce sufera de pe urma lor.

Ura nu naste copii! asa ca lasati ura la o parte si iubiti-va mult.

0 ~Delirari~: