BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

marți, 15 martie 2011

about what we know


Iubirea este o arta compromisa.Fara compromisuri ea nu supravietuieste,ramanand doar la stadiul de simpla impreunare animalica.
Cum spunea Octavian Paler in `Avem timp`:
Am invatat ca nu poti face pe cineva sa te iubeasca
Tot ce poti face este sa fii o persoana iubita. Restul … depinde de ceilalti.
Niste cuvinte simple si foarte profunde din partea lui O.Paler ce ne demonstreaza ca nu ai cum sa obligi pe cineva sa-ti accepte dragostea si toate sentimentele navalnice ce stau inauntrul tau.Nu ai cum sa oferi iubire celui care nu cunoaste iubirea...poti doar sa-i arati ce este iubirea iar daca el va intelege si o va accepta,atunci lucrurile vor depinde nu de unul,ci de amandoi.Intr-un alt caz este sinucidere curata sa iubesti o persoana si sa incerci sa o ghidezi spre calea inimii tale,sa o faci sa te iubeasca cum o iubesti tu.
Iubirea este o arta in care nu-ti trebuie talent,nu-ti trebuie pensula,nu-ti trebuie bani,nu-ti trebuie munca de convingere,nu-ti trebuie prieteni sa te ajute,nu-ti trebuie absolut nimic...iti trebuie doar bunatate sufleteasca si intelegere,respect si atitudine,constiinta si rabdare.
Si da...restul depinde de tine,eu sunt gata sa-ti ofer o multime de lucruri pe care probabil nu le-ai mai cunoscut,o multime de sentimente ce ar putea sa te doboare dar in acelasi timp sa te inalte mai sus decat ai fost vreodata.
Revenind la citat...cred ca multi dintre voi si-au dorit sa fie iubiti de catre o anume persoana si au reusit acest lucru intr-o oarecare masura!...dar nu prea a tinut nu? oare de ce?...pai raspunsul vine de la sine: niciodata sa nu te intinzi mai mult decat iti e plapuma!
Iar cei care nu au reusit,niciodata nu vor reusi...e ca si cum ai incerca sa pescuiesti pestisorul de aur dintr-o balta de pe marginea drumului...RESTUL DEPINDE DE CEILALTI.
Si ca sa nu o mai lungim am sa inchei cu un citat tot din `Avem timp` de Octavian Paler...suna cam asa:

Am invatat ca indiferent cat de mult suferi,
Lumea nu se va opri in loc pentru durerea ta.


inca unul fiindca nu ma pot abtine:

Am invatat ca este prea greu sa-ti dai seama
Unde sa tragi linie intre a fi amabil, a nu rani oamenii si a-ti sustine parerile.
Am invatat sa iubesc
Ca sa pot sa fiu iubit.





0 ~Delirari~: